TOPOMATIKA, natančna industrijska 3D‑metrologija

Obiščite stojnico TOPOMATIKA na sejmu IFAM v Ljubljani – oglejte si največji izbor optičnih 3D merilnih naprav ZEISS

Prenesite svojo preskusno kopijo inšpekcijskega programa

ZEISS Quality Suite

Naroči se na naše novice!

Podjetje TOPOMATIKA d.o.o. vabi vse, ki vas zanimajo industrijske precizne meritve, da nas obiščete na sejmu IFAM 2024 na stojnici A-200, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, na naslovu Dunajska cesta 18, od 13. do 15. februarja.
Za brezplačen vstop na sejem in ogled naše stojnice brez plačila 15 evrov vstopnice nas kontaktirajte na e-naslov: marketing@topomatika.hr. V polje Zadeva napišite IFAM TOPOMATIKA. V sporočilu navedite iz katerega podjetja ste, svojo telefonsko številko, kakšne meritve in kontrola kvalitete vas zanimajo, ali imate težavo ali izdelek, ki je problematičen za merjenje, ali ste že sodelovali s podjetjem TOPOMATIKA,… Naši strokovnjaki vas bodo poklicali, da bi se čim bolj kvalitetno pripravili na srečanje z vami.

Brezkontaktne 3D meritve

Prikazali bomo 3D meritve, obratni inženiring, digitalizacijo, avtomatizacijo in robotizacijo ter druge sodobne 3D tehnologije, zato zainteresirani vabljeni na našo stojnico (A-200) v hali A. Tam si boste od torka do četrtka lahko ogledali v živo največja izbira brezkontaktnih optičnih 3D skenerjev ZEISS v regiji. Optične in laserske 3D skenerje bodo upravljali strokovnjaki našega podjetja. TOPOMATIKA se že več kot 20 let uspešno ukvarja z optičnim meroslovjem in implementacijo 3D merilnih sistemov v vseh panogah predelovalne industrije.

Standard v vodilnih panogah

Danes v mnogih panogah klasične meritve na nekaj točkah niso dovolj. Industrije, kot so avtomobilska, vesoljska in celo industrija gospodinjskih aparatov, od svojih dobaviteljev zahtevajo, da zagotovijo jasna poročila o meritvah na različnih merilnih točkah. Z digitalnimi meritvami se  zognemo napakam, še preden se zgodijo, predvsem pri povezovanju delov različnih proizvajalcev.

Dve desetletji digitalne transformacije

Za začetek digitalne transformacije je prvi korak prehod iz 2D procesa v tridimenzionalni svet in to je področje, na katerem TOPOMATIKA d.o.o. ima več kot dve desetletji izkušenj v skoraj vseh proizvodnih panogah v regiji.

ZEISS ATOS Q, GOM Scan 1, ATOS 5, hawk 2,…

TOPOMATIKA prodaja naprave za brezkontaktno 3D skeniranje – optične in laserske skenerje, ki
omogočajo zelo natančno in bistveno hitrejše merjenje kot klasično kontaktno merjenje.

Poleg tega brezkontaktno 3D skeniranje zagotavlja neprimerljivo več informacij o dimenzijah, obliki in tolerancah izdelkov kot kontaktne metode. V našem portfelju najdete vrhunske meroslovne optične 3D skenerje nemškega proizvajalca ZEISS: ATOS 5, ATOS Q ter skener, ki predstavlja uvod v svet meroslovja – GOM Scan 1.

Poleg teh naprav, ki jih lahko uporabljamo tako v merilnem laboratoriju kot v obratu, prodajamo tudi ročni laserski skener ZEISS T-SCAN hawk 2 – lahka in prenosna naprava, ki lahko skenira velike predmete tudi na terenu.

Robotizacija vodi do cenejšega nadzora

Robotska brezkontaktna 3D merilna naprava pospešuje vaše procese, odkriva vire napak v zgodnjih fazah in zagotavlja konkurenčnost. Številna podjetja že uporabljajo ZEISS ATOS ScanBox, avtomatizirano optično 3D merilno napravo za ustvarjanje merilnih podatkov v serijah, kar zmanjšuje stroške in čas.

Samodejni nadzor kakovosti v delovanju

Standardizirani sistemi ZEISS ATOS ScanBox primerjajo vse dejanske 3D koordinate dela z njihovimi modeli CAD ali specifikacijami dimenzijskega načrta in ustvarijo kontrolna poročila tik ob proizvodni liniji.

Sejem IFAM je edini B2B sejem avtomatike, mehatronike, senzorske tehnike, merilnih in sorodnih
tehnologij v regiji srednje in vzhodne Evrope. Ob njem so še sejmi INTRONIKA, sejem industrijske in profesionalne elektronike Business-2-Business ter Robotika, edini B2B sejem v regiji srednje in vzhodne Evrope, posvečen robotiki in sistemom, ki ne zahtevajo človeške interakcije.


VSE NOVOSTI