Livarstvo in obdelava polimerov

Brezstični optični merilni sistemi GOM se uporabljajo za kontroliranje oblik in dimenzij ter analiziranje deformacij plastičnih delov. Pdpirajo hitro, enostavno in natančno testiranje celotne površine objekta, kot so na primer plastični deli avtomobilov in .

Nove 3D-merilne tehnologije omogočajo povsem nove postopke kontrole kakovosti plastičnih izdelkov. Plastične komponente, nabavljene pri dobaviteljih, ki vstopajo v proizvodnjo, na primer v avtomobilski industriji, je mogoče enostavno kontrolirati in tako pravočasno odkriti pomanjkljivosti.

3D-merilni sistemi ATOS se uporabljajo po celem svetu za kontrolo oblik in dimenzij brizganih delov. Zaradi jasnega in preglednega barvnega 3D-prikaza odstopanj celotne geometrije površin je analiza meritev znatno hitrejša in učinkovitejša kot pri konvencionalnih merilnih metodah. Deformacije in kopičenje materiala so jasno prikazani, kar pospeši razvoj orodij in omogoča hitrejšo postavitev kakovostnih izdelkov na trg.

Programski paketi Geomagic industrijskim oblikovalcem pomagajo pri projektiranju plastičnih izdelkov prostih oblik in zagotavljajo združljivost s CAD-programi.

Orodja za  se danes običajno izdelujejo glede na modificirane CAD-podatke. Te modifikacije vključujejo korektivne dejavnike za kompenzacijo neenakomernega kopičenja, dodatne tehnološke kote ali prilagojene linije ločitev.

Visokokakovostni optični merilni sistemi dajejo natančne rezultate. Njihove prednosti so hitrost, brezstičnost, velika količina izmerjenih podatkov in prilagodljiva uporaba. Digitalizirani podatki omogočijo vizualni 3D-prikaz objekta in njegovih odstopanj od nazivnih vrednosti ter so primerni za nadaljnjo uporabo in distribucijo.

Vse več livarn in proizvajalcev plastičnih izdelkov v svoje oddelke za meritve zaradi točnosti in zagotavljanja celovite kontrole kakovosti izdelkov vključuje tudi certificiranje optičnih merilnih sistemov. Poleg tega jasen prikaz odstopanj v različnih barvah omogoča hitro analizo deformacij in kopičenja materiala ter tako pospeši optimizacijo kalupov in orodij.

Zaprosite za informacije ali predstavitev, pošljite nam vprašanje ali komentar.