Storitve analize pomikov in deformacij

Cena storitev se oblikuje na podlagi vašega povpraševanja. Oglejte si, katere informacije potrebujemo, ali nas pokličite na:

tel./faks: +385 1 3496 010 ali pa nam pošljite e-sporočilo na: deformacije@topomatika.hr

Poznavanje obnašanja objektov pod vplivom obremenitev je nujno za razvoj novih izdelkov ali analizo obstoječega stanja. Običajno se izmerijo polja deformacij strojnih delov za namen ocene njihove trdnosti. Z analizo vzorcev v trgalnih strojih določimo mehanične lastnosti materialov. Pri dinamičnih obremenitvah pride do vibracij konstrukcij, katerih poznavanje je zelo pomembno.

V postopku obdelave se močno spremenijo oblika in lastnosti materiala – značilne so toplotne deformacije pri varjenju ali tanjšanje in pokanje pločevine pri krivljenju. Numerične metode se uporabljajo za simulacije različnih postopkov, pri čemer je njihova eksperimentalna potrditev zelo pomembna.

Pri spopadanju s temi izzivi nam je na voljo vrsta vrhunskih izdelkov, merilnih sistemov in programskih paketov:

  • TRITOP je posebej primeren za natančno merjenje deformacij velikih konstrukcij.
  • ARAMIS je namenjen natančni analizi polja pomikov in razporeditve deformacij na površini (npr. koncentracije napetosti, širjenje razpok, plastifikacije) ter določanju mehaničnih lastnosti materiala.
  • ARGUS je sistem za analizo obdelave pločevine s krivljenjem, ki se uporablja za kontrolo procesa oblikovanja in odkrivanje kritičnih mest.
  • GOM Correlate je program za korelacijo digitalne slike (DIC) in evalvacijo 3D-testiranja materialov in komponent.

Zaprosite za informacije ali meritev, pošljite nam vprašanje ali komentar.