Deformacijski sistemi GOM – merjenje ter analiza pomikov in deformacij

Zaprosite za informacije ali predstavitev, pošljite nam vprašanje ali komentar.

GOM certified partner logo

Smo zastopnik nemškega podjetja GOM GmbH, ki poleg opreme za natančno merjenje oblik izdeluje tudi edinstvene 3D-merilne sisteme za optične meritve pomikov in deformacij.

Rezultati meritev so 3D koordinate, pomiki, deformacije, hitrost in pospešitve na površini ali v posameznih točkah, nastali zaradi statičnih ali dinamičnih obremenitev. Princip merjenja temelji na digitalni obdelavi slike in uspešno nadomešča več tradicionalnih merilnih naprav (tenziometrijski trakovi, LVDT, ekstenzometer, akcelerometri …).

Uporabljajo se za različne namene, vključno z razvojem novih izdelkov in zagotavljanjem kakovosti, potrjevanjem numeričnih simulacij, določanjem lastnosti materialov in analizo obstoječega stanja komponent.

    • ARAMIS je namenjen natančni analizi polja pomikov in razporeditve deformacij na površini (npr. koncentracije napetosti, širjenje razpok, plastifikacija) ter določanju mehaničnih lastnosti materiala (funkcija videoekstenzometer). Omogoča analizo hitrih dinamičnih procesov, kot sta gibanje ali vibracije.
    • ARGUS je sistem za analizo obdelavo pločevine z globokim vlečenjem, uporablja pa se za kontrolo in optimizacijo procesa oblikovanja ter odkrivanje kritičnih mest.
    • TRITOP je posebej primeren za natančno merjenje pomikov in deformacij velikih konstrukcij.

GOM deformacijski sustavi: