Medicina in stomatologija

3D-optični merilni sistemi GOM za 3D-koordinatne in deformacijske meritve se uporabljajo na več področjih medicine. Poleg raziskovalnih laboratorijev se pogosto uporabljajo tudi v stomatologiji, forenzični patologiji in nekaterih kriminalističnih preiskavah.

Področja uporabe:

  • Biomehanika
  • Forenzika
  • Stomatologija

Vrhunski 3D-skener ATOS omogoča natančno tridimenzionalno digitalizacijo oblik kompleksnih objektov, velikosti od nekaj milimetrov. Zanesljivo zabeleži točno obliko tudi tistih podrobnosti, ki niso vidne s prostim očesom. Postopek je še posebej uporaben v zobni protetiki in ortodontiji ter za arhiviranje odtisov.
ARAMIS je prilagodljiv deformacijski sistem, ki ne zahteva stika z objektom merjenja. Primeren je za merjenje pomikov in deformacij površine modelov pod statično in dinamično obremenitvijo v medicinskih raziskavah. Ta optični merilni sistem se uporablja za natančno tridimenzionalno analizo deformacij teles pod vplivom obremenitev.
Programske rešitve in naprave GEOMAGIC medicinskim strokovnjakom pomagajo ustvarjati boljše izdelke, izboljšati medicinsko oskrbo pacientov in razvijati nove rešitve. Razširijo možnosti medicinskega izobraževanja in raziskav ter proizvodnje medicinskih pripomočkov. Programski paketi in haptične naprave GEOMAGIC omogočajo neposredno uporabo 3D-skeniranja in CT-podatkov, hitro oblikovanje medicinskih vsadkov (s pomočjo programske opreme GEOMAGIC Freeform) in izvajanje virtualnih medicinskih postopkov. Haptične naprave imajo pomembno vlogo pri medicinskem usposabljanju in v številnih raziskovalnih programih.

Prednosti:

  • Točno in hitro pridobivanje uporabnih 3D-podatkov iz fizičnih objektov s programom GEOMAGIC Wrap. Neposredno in hitro ustvarjanje modelov iz točnih 3D- in CT-podatkov v programskem paketu GEOMAGIC Freeform.
  • Načrtovanje, razvoj, raziskovanje in vaja edinstvenih medicinskih postopkov s pomočjo haptičnih naprav s povratno silo in orodij OpenHaptics.
  • Točno merjenje in pregled proizvedenih medicinskih delov.
  • VISION Biomed projektira in proizvaja optične sisteme za laboratorijske in biomedicinske potrebe, ki so vodilni na svetu. Asortiman namenskih laboratorijskih mikroskopov VISION je popoln za širok razpon rutinskih medicinskih laboratorijskih postopkov. Stereo sistemi VISION Engineering Mantis se množično uporabljajo v različnih medicinskih postopkih. Mantis je postal priljubljeno orodje številnih uporabnikov na fascinantnih področjih sodobne kirurgije, kot je presaditev las.

Gambro BCT, vodilno podjetje za avtomatizirane tehnologije za jemanje krvi na svetu, uporablja merilne mikroskope VISION Kestrel, brezstične merilne sisteme za merjenje in preverjanje širokega spektra komponent medicinskih naprav in orodij, ki se uporabljajo v proizvodnji.

Zaprosite za informacije ali predstavitev, pošljite nam vprašanje ali komentar.