Izdelava orodij

Hitra izdelava prototipov in orodij

Postopek hitrega razvoja izdelkov temelji na novih tehnoloških postopkih, kot so 3D-skeniranje, izdelava prototipov s 3D-tiskanjem ali izdelava orodij z numerično upravljanimi stroji. S tridimenzionalnim skeniranjem vzorcev ali modelov z optičnim 3D-digitalizatorjem ATOS dobimo visokokakovostne merilne rezultate, zato v številnih primerih rekonstrukcija površin ni potrebna, ampak se lahko neposredno uporabljajo poligonizirane mreže rešitev ATOS.

Orodja za obdelavo pločevine se večinoma ročno optimizirajo, dokler ni dosežena zahtevana kakovost proizvedenih delov. Na začetku serijske proizvodnje je treba izdelati kopije tako optimiziranega orodja, vendar njegova nova oblika ni znana. S kakovostno in hitro digitalizacijo s sistemom ATOS se kopiranje izvede enostavno, s tem pa se pospeši postopek priprave serijske proizvodnje, zato ta postopek uporabljajo številna avtomobilska podjetja.

Deli, proizvedeni z litjem ali kovanjem, se do končne oblike natančno dodelajo z rezkanjem z numerično upravljanimi stroji. Če se z rešitvijo ATOS ugotovi točna oblika neobdelanega kosa, je lahko postopek rezkanja veliko hitrejši, saj se odpravijo prazni hodi orodja in preprečijo njegove kolizije z materialom. V nasprotnem primeru je treba stroj za obdelavo programirati z veliko več rezerve, kar močno podaljša čas obdelave.

Zaprosite za informacije ali predstavitev, pošljite nam vprašanje ali komentar.