ATOS Triple Scan – vrhunski industrijski 3D-digitalizator

ATOS Triple Scan je prenosni 3D-digitalizator nove generacije, razvit s povsem novo edinstveno tehnologijo.

Podjetje GOM je razvilo posebno novo tehnologijo merjenja in projiciranja. S to tehnologijo rešitev ATOS Triple Scan visoke točnosti in z izboljšanim merjenjem sijajnih površin daje popolne podatke o kompleksnih objektih z globokimi luknjami ali finimi robovi, kot so na primer lopatice turbin. Tako se zmanjša število posameznih skeniranj in olajša upravljanje merilnega sistema.

Trojno skeniranje

Edinstvena tehnologija znatno zmanjša število posameznih skeniranj tudi pri kompleksnih ali sijajnih površinah.

Tehnologija modre svetlobe

Modra svetloba z ozkovalovno dolžino omogoča izvajanje natančnih meritev in digitalizacije, povsem neodvisno od pogojev osvetlitve okolice.

3D-skener visoke ločljivosti

S samo eno senzorsko glavo je dosežena visoka ločljivost in točnost rezultatov pri majhnih in velikih objektih.

ATOS za natančne meritve uporablja merilne kamere visoke ločljivosti in posebej razvito optiko.

Točnost, ločljivost meritev in merilno območje se v celoti prilagodijo zahtevam uporabe. Tako je dosežena najvišja ločljivost za zelo natančno merjenje majhnih delov z merilnim volumnom 38 mm ali za hitro digitalizacijo velikih objektov z merilnim volumnom do 2 m. Ta prilagodljivost omogoča merjenje širokega spektra objektov z isto senzorsko glavo in v kombinaciji s sistemom TRITOP ATOS Triple Scan doseže visoko lokalno ločljivost tudi pri skeniranju objektov, večjih od 30 metrov.

Robusten industrijski senzor

Rešitev za vse industrijske meritve in pogoje merjenja.

Popolna varnost

3D-digitalizatorji ATOS so potrjeni v industrijskih proizvodnih verigah. Integracija merilnih sistemov ATOS v industrijske razvojne in proizvodne postopke prispeva k/h:

  • Skrajšanju časa, potrebnega za začetke proizvodnje
  • Optimizaciji kakovosti komponent
  • Pospešitvi proizvodnje
  • Ohranjanju visoke ravni kakovosti skozi cel proizvodni postopek
  • Vzpostavljanju zgodnje analize trendov v proizvodnih procesih
  • Zmanjševanju količine nekakovostnih izdelkov in potrebe po dodelavi, kar zmanjša izgubo časa in denarja
  • Avtomatizaciji kontrole kakovosti; izboljšanju skupne kontrole kakovosti z manj zaposlenimi in hitrejšo izvedbo nalog

Avtomatizacija

Merilni sistem je posebej prilagojen potrebam samodejne metrologije.

Merilna sonda GOM

Popolna kombinacija 3D-meritev celotnih površin in posameznih točk zagotavlja popolno prilagodljivost merjenja.

Merilna sonda ATOS (Touch Probe) združuje optične in kontaktne 3D-meritve. Omogoča hitre meritve, celo v točkah, ki jih je sicer težko izmeriti, neposredno primerjavo CAD-geometrije, merjenje primitiv, hitre meritve posameznih točk in prekrivanje v dejanskem času

3D-skeniranje površine z optičnim brezstičnim sistemom ATOS in taktilne meritve z merilno sondo se izvajajo z enim sistemom in analizirajo v enem programskem paketu. Poleg merilne sonde, ki jo upravljavec drži v roki, ne potrebujete nobene dodatne strojne opreme.

Integriran sledljiv programski paket za merjenje in pregled

Podjetje GOM v celoti razvija in proizvaja svoje programske in strojne rešitve. Zmogljiva, zanesljiva in sledljiva programska paketa ATOS Professional in GOM Inspect Professional upravljata merilno glavo in obdelujeta 3D-oblake točk ter izmerjene podatke. Z enostavnim uporabniškim vmesnikom programska paketa GOM Inspect Professional in ATOS Professional omogočata izvajanje vseh današnjih nalog na področju kontrole kakovosti, proizvodnih procesov in povratnega inženiringa.

Vrhunski industrijski skener ATOS Triple Scan je primeren za razne uporabe in 3D-digitalizacijo objektov ne glede na njihove dimenzije. Postopek se enostavno prilagodi kakršni koli velikosti objekta. Za majhne, srednje in velike objekte so prikazani celotni merilni postopki, vključno s 3D-skeniranjem, analizo in pregled komponent ter izvozom merilnih poročil v formatu PDF:

VIDEO: Merjenje majhnih objektov

VIDEO: Merjenje srednjih objektov

VIDEO: Merjenje velikih objektov in taktilno merjenje z merilno sondo

Prilagodljivo merilno območje rešitve ATOS Triple Scan omogoča hitro in enostavno merjenje majhnih, srednjih in velikih objektov. Prikazano je tudi taktilno merjenje težko dostopnih območij in primitiv z merilno sondo GOM.

Zaprosite za informacije ali predstavitev, pošljite nam vprašanje ali komentar.

GOM certified partner logo