GOM Inspect Professional

GOM Inspect Professional je napredni programski paket za dimenzionalne analize 3D-oblakov točk, dobljenih s tridimenzionalnimi digitalizatorji GOM, laserskimi skenerji, računalniškimi tomografi in drugimi podobnimi napravami.

Parametrska kontrola

Vsak posamezen element, uporabljen pri analizi merilnih rezultatov, se shrani skupaj z vsemi parametri, potrebnimi za njegovo ustvarjanje. Prav zato so vsi koraki analize opredeljeni povsem enoznačno in ponovljivi. Po spremembi merilnega rezultata ali dela analize uporabnik z enim pritiskom tipke samodejno posodobi celotno merilno poročilo.

Lastnosti:

Kontrola lopatic

Celoten postopek kontrole, od začetnih meritev do celotne analize in izdelave merilnih poročil, omogoča popolno integracijo z vsemi obstoječimi aplikacijskimi funkcijami in parametrskim pregledom z rešitvijo GOM. Programska oprema vključuje vse funkcije za kontrolo lopatic, na primer na podlagi 2D-preseka.

Kontrola po poljubnih krivuljah

Programski paket vključuje kontrolo v posameznih točkah in kontrolo celotnih površin. Rezultati digitalizacije celotnih površin se uporabljajo pri uporabi novih funkcij za konstrukcijo krivulj in vizualizacijo posameznih lastnosti. To omogoča enostaven prikaz velikega števila informacij.

Sledljivost

Rešitev GOM Inspect Professional zagotavlja popolno sledljivost v postopku kontrole kakovosti. Vsak posamezen element ali korak analize je lahko podrobno preverjen, vključno z vsemi parametri in izbranimi merilnimi točkami, uporabljenimi pri njihovi opredelitvi. Takšen pristop pomembno prispeva k zanesljivosti celotnega postopka kontrole.

“Teaching By Doing”

S tem inovativnim konceptom podjetja GOM je odpravljena potreba po makroprogramiranju, kompleksnem načrtovanju analize in intervenciji uporabnikov, kar posledično prihrani čas in denar. Uporabnik k načinu preverjanja kakovosti posameznega izdelka ali celih serij pristopi na povsem enak, enostaven način. Uporaba programskega paketa je enostavna in intuitivna ter ne zahteva programerskega znanja.

Programski paket za analizo oblakov točk

GOM Inspect Professional GOM Inspect samodejno preračuna oblake točk v visokokakovostne 3D-mreže in razpolaga s številnimi orodji za njihovo izboljšanje in obdelavo. Preverjanje pravilnosti izdelkov se izvaja s primerjavo merilnih rezultatov z referenčnimi CAD-modeli in prikazi odstopanj oblik po celotni površini, presekih ali posameznih kontrolnih točkah.

Principi merjenja

Elementi, potrebni za kontrolo kakovosti, so opredeljeni s principi merjenja. Ti principi hkrati zagotavljajo enoznačno in samodejno povezovanje dejanskih (izmerjenih) in referenčnih (konstruiranih) podatkov.

I-Inspect

GOM Inspect Professional vsem uporabnikom omogoča svobodno konfiguriranje pravil merjenja z uporabo I-Inspecta. I-Inspect je okrajšava za inteligentno kontrolo, ki uporabnika vodi skozi postopke kontrole kakovosti. Ta pristop znatno olajša in pospeši kontrolo ter s tem prihrani čas in denar.

Poročila pri kontroli prvih vzorcev

Merilna poročila se z uporabo povsem prilagodljive predloge enostavno prilagodijo specifičnim potrebam. Rezultati so pri tem prikazani na primer v standardiziranih VDA-formatih. Z brezplačnim programom za 3D-prikaz GOM Inspect 3D viewer so merilni rezultati in poročila enostavno dostopni tudi vašim sodelavcem in partnerjem.

Združljiv z operacijskim sistemom Windows 10

GOM Inspect Professional je zasnovan tako, da v celoti izkoristi zmogljivost sodobne strojne opreme računalnika. Programski paket vključuje hitre in učinkovite algoritme za dodatno obdelavo in analizo z izboljšano učinkovitostjo, ki so optimizirani in zanesljivi. GOM Inspect Professional je povsem združljiv z operacijskim sistemom Windows 10.

Primerjava rešitev GOM Inspect in GOM Inspect Professional

GOM INspect Professional

Zaprosite za informacije ali predstavitev, pošljite nam vprašanje ali komentar.

GOM certified partner logo