Haptične naprave Geomagic

Haptične naprave Geomagic | TopomatikaHaptične naprave računalniku omogočijo, da za uporabnika ustvari občutek dotika. Haptični vmesniki omogočajo povratno silo, skrbno kontrolirano s prsti uporabnikov, zaradi česar ima uporabnik občutek, da se dotika predmeta.

Haptične naprave Geomagic nudijo pravi tridimenzionalni občutek s povratno silo in integrirajo občutek dotika v raziskovalne in komercialne uporabe ter v sisteme Geomagic Freeform in Geomagic Claytools za 3D-modeliranje.

Te naprave lahko točno izmerijo 3D-prostorski položaj (na x, y, in z osi) ter orientacije ročnega stylusa. Za ustvarjanje povratne sile na uporabnikove roke uporabljajo motorje, s katerimi simulirajo dotik in interakcijo z virtualnimi objekti. Uporabniku omogočijo, da začuti površino objekta, kot da bi se ga dotikal s svinčnikom ali konico prsta. Dostopni so modeli 3DOF (prostnostne stopnje) in 6DOF.

Linija Phantom vključuje Geomagic® Touch™ (prej Sensable ® Phantom Omni ® ) in Geomagic® Touch™ X (prej Sensable ® Phantom ® Desktop TM). Naprave Geomagic Touch in Touch X podpirajo vrsto premikov, podobnih gibanju pesti.

Geomagic® Touch™

Gre za ekonomičen paket, ki nudi popolno haptično izkušnjo. Izdelan je iz trpežne kovine in brizgane plastike ter ponuja šest stopenj svobode občutka položaja. Prenosna, kompaktna naprava s spremenljivim stylusom in dve integrirani tipki omogočajo veliko prilagodljivost.

Več o rešitvi Geomagic Touch najdete na uradnih straneh >>

Geomagic® Touch™ X

Gre za dostopno, nagrajeno sofitisticirano namizno haptično napravo z natančnim pozicioniranjem, zanesljivo povratno silo, močnejšo reakcijsko silo in manj trenja. Tako kot vse haptične naprave GEOMAGIC je tudi ta naprava certificirana z udobnim gumijastim stylusom za dolgotrajno uporabo.

Več o rešitvi Geomagic Touch X najdete na uradnih straneh >>

Haptične naprave Geomagic so primerne za vrsto komercialnih, znanstvenih in raziskovalnih uporab, kot so:

  • Robotska kontrola
  • Virtualna montaža
  • Zaznavanje trkov
  • Usposabljanje in ocenjevanje sposobnosti
  • Molekularno modeliranje
  • Rehabilitacija
  • Nanomanipuliranje
  • 3D-modeliranje itd.

VIDEO: Haptična naprava Geomagic Phantom Desktop

Zaprosite za informacije ali predstavitev, pošljite nam vprašanje ali komentar.

3D System Authorized Partner logo