Geomagic Freeform in Freeform Plus

Geomagic Freeform je nabor večnamenskih rešitev za hitro 3D-modeliranje predmetov prostih oblik, ki vključujejo veliko podrobnosti in organskih oblik, kot so igrače, figurice, medicinski vsadki, umetnine, skulpture, replike ipd.

Ta programski paket nudi hiter in ekonomičen način ustvarjanja izvirnih modelov ali spreminjanje in urejanje obstoječih skeniranih podatkov za potrebe hitre proizvodnje končnih kosov ali prototipov, pa tudi za dimenzijsko kontrolo in uvoz poligoniziranih podatkov za referenciranje in modeliranje. Freeform Plus možnosti programskega paketa nadgrajuje z naprednimi funkcijami, kot so izdelava, analiza in priprava kalupov, kar končnemu uporabniku pomaga izogniti se dragim napakam v proizvodnji s pravočasno prilagoditvijo modelov in/ali kalupov v zgodnji fazi modeliranja.

Geomagic Freeform uporablja virtualno glino, ki omogoča neprimerljivo svobodo ustvarjanja in hitro 3D-modeliranje kompleksnih, podrobno oblikovanih modelov. Dodatna prednost je možnost sistema Freeform, da izkorišča prednosti haptične roke Phantom R – 3D-vmesnika z dejanskimi taktilnimi povratnimi informacijami, povratno silo med uporabnikom in virtualnim objektom. Uporabniki lahko tako v 3D-svetu delajo hitreje kot kadar koli prej, saj za modeliranje virtualne gline uporabljajo dotik – kot da delajo s pravo glino.

Modeliranje, oblikovanje in obdelava virtualne gline

Enostavno in hitro konstruiranje kompleksnih oblik – kot pri delu s klasično glino. Rezbarjenje in oblikovanje gline v virtualnem prostoru s širokim naborom orodij, vključno z britvami, noži, strgali … Dostopna so tudi razna orodja za poravnavanje in oblikovanje, vlečenje, delanje brazd, klesanje in deformiranje gline brez omejitev ter cela vrsta orodij za izbor in premeščanje, ki omogoča spreminjanje položaja, poravnavanje in ločevanje oblik.

Možnosti NURBS

Ustvarjanje in delo s solidi in površinami NURBS z orodji, ki sicer predstavljajo sestavni del CAD-okolja, kot so rezanje, zrcaljenje in krpanje (patch) ter loft, spin, sweep in drugi. Oblikovanje solidov, njihovo popravljanje med delom in logične operacije unije, razlike, presekov … Dodane so tudi avtomatizirane funkcije obdelave površin z integracijo dela funkcij iz programskega paketa Geomagic Wrap.

2D-skiciranje

V programu Geomagic Freeform je mogoče 2D-skiciranje z raznimi prostimi orodji, kot sta svinčnik ali freehand, pa tudi s krivuljami prek kontrolnih točk in osnovnih 2D-oblik, kot so linije, loki, krogi in podobno.

Mesh funkcije, barvanje in upodabljanje

Freeform omogoča uvoz mrež in pretvarjanje v virtualno glino ter urejanje podatkov z uporabo vrste orodij za krpanje, deformiranje in raztezanje do želene oblike. Barvanje z zračnim čopičem ter uvoz in izvoz 2D- in 3D-industrijskih standardnih formatov, vključno s krivuljami OBJ, STL, PLY, DXF, IGES in JPG.

Analiza in merjenje

Merjenje lastnosti, kot so površina, volumni, gostota delov, preseki in debeline. Prikaz modelov z izbiro ločljivosti za povečanje hitrosti obdelave ter izbira med nastavljivimi sekundarnimi pregledi.

Dizajn in priprava za proizvodnjo

Uporaba vrste orodij za pripravo proizvodnje, vključno s prikazom »undercut«, popravki načrtov, orodji za ločevanje linij in podobnim. Uvoz stereometrij iz drugih CAD-sistemov in referenc za primerjavo.

Izdelava kalupa

Orodja za kompletno dizajniranje kalupov uporabljajo neposredno vaš dizajn v programu Freeform Plus. S temi orodji lahko delite poligonizirano mrežo, popravite segmente krivulj, določite vstavke kalupov, ustvarite ločitev površin in pregledate ter ustvarite vstavke jedra in lukenj.

Primerjava rešitev Freeform in Freeform Plus

Funkcija: Freeform Freeform PLUS
Modeliranje, ki temelji na vokslih
Ročna/samodejna razporeditev vzorca po površini
Izdelava reliefa, ki temelji na bitmapah
Orodja za obdelavo poligonske mreže
Sub D-modeliranje in teksturiranje
Pretvorba Sub D v NURBS-površine za pridobitev zaprtih (watertight) modelov
Manipulacija zaprtih NURBS teles in površin
Funkcije izdelave seznama objektov
Funkcije analize in ocene
Uvoz NURBS-objektov v formatih IGES, PARASOLID, STEP
Uvoz poligonskih objektov v formatih STL, OBJ, PLY, ZCP
Uvoz 2D-objektov v formatih AI, PDF, DXF, JPG, BMP, PSD

VIDEO: Prikaz uporabe orodja Geomagic Freeform

Zaprosite za informacije ali predstavitev, pošljite nam vprašanje ali komentar.

3D System Authorized Partner logo