ALIBRE Design – napredno 3D-orodje MCAD

ALIBRE Design ponuja vrsto obsežnih in robustnih orodij za okolja MCAD in s strojništvom povezane procese, s čimer inženirskim idejam omogoča pot od koncepta do proizvodnje.

Prek vrste naprednih funkcij 3D-modeliranja, ustvarjanja 2D-tehnične dokumentacije, integracije s sistemi za sodelovanje in izmenjavo datotek ter možnosti ustvarjanja realističnih upodobitev za idealno vizualno predstavitev projektov ALIBRE Design zagotavlja funkcionalnost, ki jo potrebujete za reševanje vsakodnevnih oblikovalskih in inženirskih izzivov.

Rešitev omogoča:

3D-modeliranje

Od ideje do delovnega prototipa v zelo kratkem času – Design ponuja bogat nabor orodij za 3D-modeliranje in ustvarjanje sklopov najkompleksnejših geometrij. Vse, kar ustvarite, je mogoče spremeniti, dopolniti ali izbrisati s par kliki z miško, kar omogoča hitro in enostavno ponovitev dizajna. Izberete lahko način ustvarjanja modelov: s parametri, določitvijo točnih predhodno opredeljenih mer ali neposrednim urejanjem modela. V vseh primerih so modeli po izvozu v standardne formate pripravljeni za proizvodnjo, rezkanje ali 3D-tisk.

Oblikovanje pločevine

Če vaš delovni proces zahteva oblikovanje profilnih pločevin, vam lahko Design pomaga z vrsto funkcij, specializiranih za to področje (ustvarjanje prirobnic, zaprtih kotov, kompleksnih polnil in prehodov, vdolbin in podobnega). Navedena orodja povsem spremenijo ustaljene postopke oblikovanja pločevine in tako povečajo hitrost ter natančnost postopka oblikovanja.

Izdelava 2D-dokumentacije

Vrsta orodij za učinkovitejše delo pri izdelavi 2D-dokumentacije z interaktivnim pristopom – ko spremenite 3D-model, se vsi povezani načrti samodejno posodobijo, vključno z opombami, pogledi, preseki itd.

Neposredno urejanje

Komplet orodij, ki dopolnjujejo delovne procese, pri katerih se zgodovina modeliranja ne beleži, omogoča enostavno spreminjanje velikosti lukenj ali premikanje celotnih segmentov modelov brez potrebe po urejanju ali spreminjanju parametrov celote.

Fotorealistično upodabljanje

Poseben nabor orodij je namenjen vizualnemu prikazu projektov prek ustvarjanja vizualno privlačnih in razumljivih poročil ter posameznih fotografij za spletna mesta, brošure ali videe.

Dynamics za Design

Funkcije orodja Dynamics omogočajo napredno analizo premikov in pomikov modelov ter nastavitev premičnih elementov z uporabo povratnih povezav, ustvarjenih v komponenti. Prav tako je mogoče narisati in grafično prikazati hitrost, položaj, rotacijo in druge vrednosti za vsak segment modela.

Zaprosite za informacije ali predstavitev, pošljite nam vprašanje ali komentar.