Portal trdomer za velike in težke vzorce – testiranje po Rockwellu

Testiranja trdote komponent s kompleksno geometrijo ali testiranja med proizvodnjo ni vedno mogoče izvesti s standardnimi napravami, vendar podjetje Hegewald & Peschke ponuja celovito rešitev tudi za ta izziv: PORTAL trdomer s transportno kroglično mizo za testiranje trdnosti velikih in težkih materialov po Rockwellu.

Ta naprava se uporablja za testiranje trdote velikih in težkih elementov po metodi Rockwell po DIN EN ISO 6508. Okvir trdomera je zgrajen kot portal delovne širine 1360 mm in višine 1000 m nad transportno kroglično mizo, kar omogoča testiranje komponent do največje širine okrog 1200 mm in največje višine okrog 900 mm. Najmanjša višina vzorca je 100 mm.

Točko testiranja je treba določiti vnaprej. Naprava za testiranje se pozicionira ročno na želeno točko merjenja. Nato se lahko merjenje zažene z ročnim vzvodom.

Fiksni nižji okvir naprave se uporablja kot transportna kroglična miza za vzorce in ima tračnice za vzdolžno premikanje portala. Merilna naprava je sestavljena iz togega pomičnega portala.

Uporaba ročnega naslonjala med merjenjem poveča stabilnost. Prilagoditev v vzdolžni smeri se izvaja ročno. Vertikalno prilagodljiva sonda za testiranje trdote je pritrjena na trpežen nosilec na portalu.

Napajanje z električno energijo je nameščeno na predelu tračnic. Za delovanje naprave niso potrebni nobeni dodatni mediji.

Za dodatne informacije o izdelku lahko zaprosite na:

info@topomatika.hr ali +385 1 349 6010

VIDEO: Testiranje trdote velikih objektov z metodo po Rockwellu

Zaprosite za informacije ali predstavitev, pošljite nam vprašanje ali komentar.

Hegewald&Peschke