ATOS ScanBox – avtomatizirana optična 3D-merilna naprava

ATOS ScanBox je merilna celica »plug-and-play« za povsem avtomatizirano 3D-digitalizacijo in kontrolo. Rešitev ATOS ScanBox povezuje optimizirane industrijske komponente, mobilnost in maksimalno varnost v 3D-standardizirano merilno napravo.

Koordinatna merilna naprava

ATOS ScanBox je optična 3D-merilna naprava, pri kateri je višina vložka primerljiva s tradicionalnimi trikoordinatnimi merilnimi napravami, vendar rešitev ATOS ScanBox omogoča celovito merjenje površin objektov vseh dimenzij, enostavno razumljivo vizualizacijo rezultatov, preprosto odkrivanje težav in celovito poročanje.

Rešitev »Plug & Play«

Celovita rešitev »plug & play« vključuje vse, kar zahteva avtomatizirana digitalizacija in kontrola, zato dodatni vložki niso potrebni. Za delovanje merilne celice je potrebna samo ena vtičnica na mestu uporabe.

Industrijski 3D-skener ATOS

Vgrajen optični 3D-skener ATOS z integrirano fotogrametrijo vključuje preverjene tehnologije trojnega skeniranja (Triple Scan) in modre svetlobe (Blue Light) GOM. Ti dokazani tehnologiji omogočata še natančnejše snemanje in hitrejše merjenje objektov različnih dimenzij, površin, obdelav in geometrije, ne glede na svetlobne pogoje v okolici.

Naprava z majhno površino, a veliko možnostmi

Čeprav standardni ATOS ScanBox serije 5 potrebuje samo 11 m2 površine, je z njim mogoče meriti objekte, velike do 2 m3. Rešitev ATOS ScanBox je za merjenje manjših delov na voljo tudi v manjši različici, ki zahteva samo 5 m2 prostora. Večja različica ATOS ScanBox 6130 je zasnovana tako, da se lahko objekti, veliki do 3 m in težki do 2000 kg, enostavno vstavijo z dvigalom ali viličarjem. Najmanjši ScanBox z robotsko upravljanim skenerjem ATOS Core, popoln za popolnoma avtomatizirano 3D-digitalizacijo in pregled majhnih in srednjih objektov, meri predmete z maso do 100 kg in dimenzijami do 0,5 m.

Prenosna, samodejna kontrola kakovosti

Prenosna industrijska rešitev ATOS ScanBox se namesti hitro in ne zahteva pritrditve na tla ali posebnih merilnih podstavkov. ATOS ScanBox je mogoče enostavno prenesti od obrata do obrata ali z ene na drugo lokacijo, da lahko podpre proizvodnjo in postavitev novih izdelkov na trg.

Celovita rešitev, en sam vir

ATOS ScanBox podjetja GOM je celovita rešitev iz enega samega vira: strojna oprema, programska oprema, podpora za uporabnike, zavarovanje, dokumentacija … Rezultat je popolnoma integrirana rešitev, ki uporablja samo preizkušene, zanesljive industrijske komponente, posebej preverjene, da delujejo povsem usklajeno.

Kratki roki dostave

Organiziranje proizvodnje podjetja GOM omogoča dostavo in namestitev merilne celice ATOS ScanBox v samo nekaj tednih. Namestitev ne zahteva nobenega dodatnega načrtovanja na mestu dela. Vključuje popolno izjavo o skladnosti, dokumentacijo, usposabljanje in lokalno podporo uporabnikom po celem svetu, kar skrajša čas implementacije in stroške vzdrževanja.

ATOS ScanBox verzije:

ATOS ScanBox 4105

Med serijsko proizvodnjo je treba preverjati kompleksne konture in geometrijo injekcijsko stisnjenih in litih izdelkov, krivljenih in štancanih delov ter pripadajočih orodij in kalupov. ATOS ScanBox 4105 je mogoče uporabljati s senzorji ATOS za merjenje najmanj enega merilnega polja v velikosti 80 x 60 x 60 mm³. Tako je mogoče izmeriti drobne podrobnosti, velike nekaj desetin milimetrov.

ATOS ScanBox 5108 in 5120

ATOS ScanBox 5108 je mogoče uporabljati za pregled objektov, velikih do 800 mm. Zaradi majhnih dimenzij sistem pogosto uporabljajo proizvajalci turbin, ventilatorjev in litih ohišij. Ta model je mogoče uporabljati pri kontroli lopatic turbin za merjenje polmera in kontur z natančno ločljivostjo več kot 20 merilnih točk na milimeter.
ATOS ScanBox 5120 je mogoče uporabljati za merjenje delov, velikih do 2000 mm. Ta model se zato uporablja predvsem za merjenje velikih delov, kot so komponente avtomobilov. ATOS ScanBox 5120 je svojo učinkovitost dokazal tudi pri uporabah na področjih litja in kovanja, kot je kontrola litih delov, kalupov in modelov.

ATOS ScanBox 6130

ATOS ScanBox 6130 se običajno uporablja v proizvodnji in kontroli kakovosti ali razvoju izdelkov ter testnem delovanju orodij. Ta merilna naprava lahko izmeri izjemno velike in težke dele, kot so odlitki in orodja. Ima širok vhod v velikosti 3,1 metra, ki omogoča uporabo strojev za natovarjanje, kot so dvigala, viličarji ali kamioni s paletami. Je popolna izbira za serijsko delo.

ATOS ScanBox serija 7

Za merjenje izjemno velikih delov (do 6 metrov) je podjetje GOM razvilo novo 8-osno kinematiko. Zaradi 8 prostnostnih stopenj, kombinacije linearne osi, navpičnega dizajna in zglobnega robota z integriranim kabelskim kanalom je pri namestitvi senzorja mogoča velika prilagodljivost. ATOS ScanBox 7 se prvenstveno uporablja pri utekanju orodij in v avtomobilski industriji za velike dele, kot so bočne stranice avtomobilov. Sistem je mogoče nadgraditi z delovnim območjem rotacijske mize, ki ustreza rešitvi ATOS ScanBox 6130 in omogoča dodatne meritve srednjih komponent.

ATOS ScanBox serija 8

Osemosna kinematika omogoča merjenje celih avtomobilov iz vseh perspektiv in zahteva malo prostora. Ta merilni sistem lahko izmeri celotna vozila od znotraj in zunaj. Uporablja se predvsem za preglede končanih vozil in kontrolo kakovosti karoserij. Merjenje nekaj delov je mogoče praktično povezati in tako oceniti informacije o neprekrivanju ter dele linearno poravnati. ATOS ScanBox serije 8 je mogoče podaljšati za eno ali dve delovni območji rotacijske mize.

VIDEO: ATOS ScanBox pri delovanju – celoten merilni postopek in prikaz virtualne merilne sobe (VMR)

VIDEO: Celoten merilni postopek v načinu Kiosk

VIDEO: Uporaba rešitve ATOS ScanBox z dodatkom ATOS Plus

VIDEO: Samodejni pregled kompleksnih objektov

Zaprosite za informacije ali predstavitev, pošljite nam vprašanje ali komentar.

GOM certified partner logo